VOLZET – Sociaal en interactief leren in de klas en daar buiten met Flip(Grid)

Flip(Grid), dé ideale tool om meer interactie in jouw lessen te steken! Of je nu een taalvak geeft, wetenschappen of een praktijkvak. Met deze tool kan je overal aan de slag. Je kan hem ook makkelijk koppelen aan bestaande klasomgevingen zoals Smartschool, Google Classroom, Microsoft Teams, etc.

Start een eigen video discussiegroep, verzamel filmpjes van gerealiseerde opdrachten, geef individuele formatieve feedback of laat leerlingen samenwerken en biedt de mogelijkheid van peer evaluatie aan.

Je kan leerlingen mediawijsheid bijbrengen, maar even goed ook QR-codes ophangen tijdens een opendeurdag waar leerlingen zichzelf, hun werk of de school voorstellen. En dit allemaal in een TikTok-achtige filter en sticker omgeving, de leefwereld van jongeren vandaag.

Flip(Grid) is een GDPR-veilige tool die jou in staat stelt met video en audio leerlingen sterker te betrekken bij het lesonderwerp. Hij is ook perfect hanteerbaar in hybride of afstandsonderwijs en op elk toestel.

Deze tool geeft iedere leerling een stem in een veilige afgeschermde ruimte, waar deelnemers een video kunnen plaatsen en kunnen reageren op elkaars berichten indien toegestaan. Elke video kan nadien afzonderlijk gebruikt worden indien wenselijk.

Na deze nascholing kan je…
* een eigen groep aanmaken en de nodige instellingen aanbrengen naar toegang voor leerlingen toe;
* alle verschillende functies, filters en speciale effecten toepassen;
* inspirerende voorbeelden opzoeken die je zelf kan inzetten in jouw lessen;
* een eigen selectie van sterke filmpjes delen in een afzonderlijk kanaal;
* filmpjes delen met een QR-code.​​

Scroll naar top