Bibliotheken Zonder Grenzen – Bibliothèques Sans Frontières

Over ons

Omdat ongelijkheden betreffende de toegang tot informatie de basis vormen van het grootste onrecht vandaag de dag, werkt Bibliotheken zonder Grenzen in 50 landen aan het bevorderen van de toegang tot informatie, cultuur en onderwijs.

In België concentreren we onze inspanningen op het gebied van onderwijs, een cruciale hefboom voor de emancipatie van de meest kwetsbare bevolkingsgroepen. Wij streven ernaar de sociale ongelijkheden te verminderen door het creëren en overdragen van innovatieve onderwijsinstrumenten en -inhoud, maar ook door het versterken van actoren in het veld door middel van training en ondersteuning van de verschillende ontwikkelingsprojecten.

Gemarkeerd product

Nieuws

Vacatures

cropped-55

BZG ZOEKT VOOR BEGIN MAART EEN PROJECTVERANTWOORDELIJKE, VERVANGING TIJDENS ZWANGERSCHAPSVERLOF

Sinds september 2013, heeft Bibliotheken Zonder Grenzen (BZG) meer dan 4500 videolessen over wiskunde, biologie, fysica, chemie, geneeskunde en informatica vertaald naar het Frans en online gezet. Vandaag is de rol van BZG voor Khan Academy uitgebreid naar ook een vormings-as in het onderwijs en buitenschoolse activiteiten. Khan Academy heeft in België nu al meer dan 100.000 abonnees en 500.000 jaarlijkse gebruikers.

ONZE MISSIE

Onder de supervisie van de Directeur van Bibliotheken Zonder Grenzen en in samenwerking met de andere teams, beheer je de onderwijsprojecten via de digitale kanalen, en meer specifiek Khan Academy in zijn twee assen: Verrijken van de inhoud en Vormingen (in scholen en vzw’s in Wallonië en Brussel)

Je bent verantwoordelijk voor het goede verloop van de doelstellingen van elk project, de aansturing van het team op het veld en de relaties met de financiële partners.

Lees verder »
cropped-52

Content Creator (m/v/x): Een e-learning parcours uitwerken voor digitale helpers

Jouw project

Via verschillende programma’s draagt BZG bij tot het verkleinen van de digitale kloof door de vaardigheden van de burgers te versterken.

Dit jaar gaan we de grote uitdaging aan om in heel België enkele duizenden digitale helpers op te leiden binnen lokale en federale instellingen.

Om dit te bereiken, ontwikkelt BZG twee e-learning trajecten. Het eerste traject is een basiscursus die in zelfstudie wordt gevold, het tweede wordt aangeboden in een hybride vorm met afwisselend webinars en training capsules.

Jouw missie

Samen met het projectteam en onder leiding van de projectmanager, ben je in eerste instantie verantwoordelijk voor het creëren en/of selecteren van de inhoud van de trainingen, (interviews en het uitbouwen van een contentbibliotheek). Deze inhoud wordt geïntegreerd op het Moodle-platform. Jouw missie kan daarna evolueren naar het ondersteunen en/of opleiden van participanten.

Lees verder »

Neem contact met ons op

Scroll naar top