Bibliotheken Zonder Grenzen VZW

Over ons

Omdat ongelijkheden betreffende de toegang tot informatie de basis vormen van het grootste onrecht vandaag de dag, werkt Bibliotheken zonder Grenzen in 50 landen aan het bevorderen van de toegang tot informatie, cultuur en onderwijs.

In België concentreren we onze inspanningen op het gebied van onderwijs, een cruciale hefboom voor de emancipatie van de meest kwetsbare bevolkingsgroepen. Wij streven ernaar de sociale ongelijkheden te verminderen door het creëren en overdragen van innovatieve onderwijsinstrumenten en -inhoud, maar ook door het versterken van actoren in het veld door middel van training en ondersteuning van de verschillende ontwikkelingsprojecten.

Sinds 2010, na de aardbeving in Haïti, ontwikkelde BZG een sterke expertise in haar reactie op humanitaire situaties dankzij een mediatheek in kitvorm die kan worden ingezet in de moeilijkste gebieden.

Tegelijkertijd is BZG het digitale pad ingeslagen en ontwikkelt het tal van projecten die digitale technologie ter beschikking stellen van het onderwijs (onderwijsvideo’s, online leerplatformen, digitaal onderwijs, …) of vakopleidingen (opleiding van bibliothecarissen met BZG Campus, ondersteuning van jonge leiders die zich engageren voor de ontwikkeling van West-Afrika, …).

Sinds zijn oprichting heeft BZG wereldwijd meer dan 300 bibliotheken en educatieve projecten ondersteund.

Gemarkeerd product

Nieuws

Vacatures

Neem contact met ons op

Scroll naar top