CodeFever | FTRPRF

CodeFever | FTRPRF

Over ons

De Digisprong blijft ook in 2023 brandend actueel. Veel scholen hebben intussen laptops in de klas en dan moet nu de volgende stap komen: fenomenaal digitaal lesmateriaal!

Met die overtuiging ontwikkelde FTRPRF een gebruiksvriendelijk leerplatform boordevol kant-en-klaar lesmateriaal dat we opsplitsten in 3 luiken.

1. Digitale en gebruiksklare lespakketten

IT&ME
Met het IT&ME-lespakket willen we een totaaloplossing bieden voor het aanleren van de ICT-basisvaardigheden en ‘computationeel denken’ in de 1ste en de 2de graad.

WIJS!
Met WIJS! bieden we eigentijds en activerend lesmateriaal aan dat uitermate geschikt is voor het vak Mens & Samenleving/Actief Burgerschap in de 1ste en de 2de graad.

Beide lespakketten vinken trouwens alle eindtermen en leerplandoelen af.

2. Een HACK ROOM vol (life)hacks waarmee leerlingen op school en thuis aan de slag kunnen met allerlei digitale challenges.

3. Een DIGIBIB waarin alle leerkrachten van een school vakoverschrijdend aan de slag kunnen met ‘computationeel denken’.

CodeFever VZW is een STEM-academie die programmeerlessen organiseert voor kinderen van 8 tot met 15 jaar (als startleeftijd) in Vlaanderen. We zien onszelf als flankerend onderwijs, net zoals de muziekschool of de tekenacademie. In 2022 volgden meer dan 6000 kinderen onze lessenreeksen en kampen.

FTRPRF, een spin-off van de VZW, vond onder andere bij CodeFever heel wat expertise waarop het leerplatform dat we nu aanbieden op gebouwd is. Letterlijk door leerkrachten voor leerkrachten.

Programmeren leer je niet in 10 lessen. Daarom heeft CodeFever een leertraject ontwikkeld op leeftijd en op kennisniveau. Kinderen leren in de eerste plaats ‘computationeel denken’. Daarbij wordt gefocust op de basisconcepten van programmeren via Scratch. Daarna stromen ze door naar Minecraft Education en Python.

De insteek van CodeFever is ècht les, waarbij theorie en praktijk aan elkaar gekoppeld worden op een activerende wijze. Meer weten? Surf naar codefever.be

Gemarkeerd product

Products

WIJS!: Mens & Samenleving/Actief Burgerschap voor het secundair onderwijs

WIJS!: Mens & Samenleving/Actief Burgerschap voor het secundair onderwijs

WIJS! Naast digitale competenties, bevatten de nieuwe Vlaamse eindtermen ook heel wat andere sleutelcompetenties rond onder andere burgerschap, duurzaamheid, economie en cultureel bewustzijn. In ons lespakket WIJS combineren we deze verscheidenheid aan competenties met digitale competenties, zodat leerlingen zowel hun digitale skills als andere vaardigheden van de toekomst versterken. Het lespakket WIJS! sluit voornamelijk aan

Lees verder »
IT&ME: Digitaal lespakket ICT-basisvaardigheden en ‘computationeel denken’ voor het secundair onderwijs

IT&ME: Digitaal lespakket ICT-basisvaardigheden en ‘computationeel denken’ voor het secundair onderwijs

IT&ME Computationeel denken, ICT-basisvaardigheden, mediawijsheid… FTRPRF vormt deze 21e eeuwse vaardigheden en eindtermen om tot concrete, uitgewerkte lessen. Hapklaar en glashelder voor jou, met uitdagende opdrachten en PPT-, Word-, Excel-, Scratch-…oefeningen voor je leerlingen! In het lespakket IT&ME linken we algemene kennis en mediawijsheid aan computervaardigheden. Denk maar aan een tekstdocument, presentatie en rekenblad maken,

Lees verder »

Neem contact met ons op

Scroll naar top