Codefever | FuTuRePRooF

Over ons

ABOUT US

FTRPRF * basisvaardigheden in het onderwijs (NIEUW)
‘Computationeel denken’ is sinds september 2019 toegevoegd aan de nieuwe eindtermen in de eerste graad Secundair Onderwijs.
Op 20 augustus 2019 lanceerden we het FTRPRF-leerplatform voor het onderwijs met lesmateriaal rond computationeel denken, leren leren (digitaal) en ICT-basisvaardigheden, mediawijsheid, digitaal burgerschap, en nog veel meer.
Onze slogan ‘de toekomst is fenomenaal digitaal’, wat zich vertaalt in een uniek leerplatform, zowel qua lesmateriaal als qua vakoverschrijdende aanpak.
Het platform bestaat uit 3 grote luiken boordevol kant en klaar lesmateriaal:
-Lesmateriaal voor 2 basisvakken IT&Me (alle ICT-Basisvaardigheden en Computationeel denken) & Wijs (bevat alle eindtermen Mens en Samenleving en Actief Burgerschap)
-Een DIGIBIB waarin alle leraren van een school vakoverschrijdend aan de slag kunnen met computationeel denken
-Een HACK ROOM voor leerlingen vol (life)hacks waarmee kinderen op school en thuis aan de slag kunnen met alle digitale challenges rond hen.

CODEFEVER * Programmeren als hobby
CodeFever is een STEM-academie die programmeerlessen organiseert voor kinderen van 8 tot met met 15 jaar (als startleeftijd) in Vlaanderen, en is uitgebreid naar 45 steden in 2020. We zien onszelf als flankerend onderwijs, net zoals de muziekschool of de tekenacademie. In 2020 volgden meer dan 6000 kinderen onze lesreeksen en kampen.

Leren programmeren leer je niet op 10 lessen. Daarom hebben we een leertraject ontwikkeld op leeftijd en op kennisniveau.
We leren kinderen in de eerste plaats computationeel denken. Daarbij wordt gefocust op het aanleren van de basisconcepten van programmeren via Scratch.
Daarna gaan kinderen door naar Javascript/HTML/CSS en MineCraft Education. In september zijn we gestart met Python gekoppeld aan AI/Deep learning.
De insteek van CodeFever is ècht les, waarbij theorie en praktijk aan elkaar gekoppeld worden.

CodeFever wordt gesteund door het ICT-impulsprogramma van de Vlaamse Overheid (departement Economie, Wetenschap & Innovatie).

Gemarkeerd product

Products

Nieuws

Vacatures

Neem contact met ons op

Scroll naar top