KENNISCENTRUM DIGISPRONG

Over ons

Het Kenniscentrum Digisprong is een expertisecel op overheidsniveau en ging op 1 september 2021 van start. Het heeft de taak en de verantwoordelijkheid om het onderwijsveld te ondersteunen bij het gebruik van ICT, in het digitale transformatieproces en hen bij te staan met concrete raad en daad.

Het Kenniscentrum Digisprong wil het onderwijsveld activeren, inspireren en ondersteunen naar een situatie waarin digitalisering een evidentie is voor alle betrokkenen. De meerwaarde van digitalisering voor het onderwijsproces staat centraal, net als het versterken van de digitale competenties bij leerlingen.

KlasCement, een gevestigde waarde in het onderwijsveld, is een educatief platform waarop leerkrachten lesmateriaal en leermiddelen delen. KlasCement werd geïntegreerd in het Kenniscentrum Digisprong om samen een centrale rol te spelen in het ondersteunen van het onderwijs.

Op Het Archief voor Onderwijs vinden lesgevers meer dan 22.000 filmpjes en audiofragmenten van nationale en regionale omroepen en cultuur- en erfgoedorganisaties, geselecteerd voor gebruik in de klas. Het platform is een initiatief van meemoo, Vlaams instituut voor het archief, met de steun van de Vlaamse overheid.

Gemarkeerd product

Vacatures

Neem contact met ons op

Scroll naar top