Luisterpuntbibliotheek

Over ons

Luisterpuntbibliotheek is de Vlaamse openbare bibliotheek voor personen met een leesbeperking (blind, slechtziend, fysieke beperking, afasie, dyslexie). Iedereen die geen of moeilijk gewone gedrukte boeken kan lezen, kan bij ons terecht voor lectuur in aangepast leesformaat: Daisy-luisterboeken (+30.000) en brailleboeken (+18.000). Lid worden en boeken lenen is volledig gratis.

Daisy-luisterboeken lees je eenvoudig op een tablet of smartphone met de gratis Anderslezen-app. Kinderen met dyslexie kunnen het luisterboek combineren met het gedrukte boek. Ze kunnen de voorleessnelheid aanpassen, zodat ze op hun eigen tempo kunnen meelezen in het ‘gewone’ boek. Zo oefenen ze met lezen en ontdekken ze hopelijk ook het leesplezier. Met de hulp van een luisterboek kunnen kinderen met leesmoeilijkheden óók Harry Potter, De Grijze Jager of De Waanzinnige Boomhut lezen, net als hun klasgenoten en vrienden. Van ‘Ik haat lezen!’ naar ‘Mag ik nog een boek?’, dat is ons motto!

Scholen kunnen gratis lid worden bij Luisterpunt en binnen hun organisatieaccount eenvoudig al hun leerlingen met een leesbeperking inschrijven voor de Anderslezen-app.

Meer info op www.ikhaatlezen.be & www.luisterpuntbibliotheek.be/daisy-online-organisaties.

Tip: schrijf je in op onze Ik haat lezen-nieuwsbrief op http://bit.ly/IHLNieuwsbrief. Zo blijf je zeker op de hoogte van onze online dienstverlening! De nieuwsbrief verschijnt een viertal keer per jaar.

Gemarkeerd product

Nieuws

Vacatures

Neem contact met ons op

Scroll naar top