SETT CONNECT

Kristien Bruggeman

Hoe organiseer je onderwijsinnovatie? Lessen uit LAB

Kristien Bruggeman

LAB opende op 1 september 2017 haar deuren en bleek al gauw een groot succes. Vandaag telt de school bijna 500 leerlingen en kan ze niet voldoen aan de inschrijvingsvraag.

Zoals de naam al doet vermoeden, organiseert LAB haar onderwijs rond het LAB-model, gebaseerd op de integratieve pedagogiek van Tynjala. Dit model biedt een uitgekiende combinatie van theoretische, ervaringsgerichte en persoonlijke kennis en zorgt ervoor dat leerlingen én leerkrachten met goesting blijven leren.

LAB biedt elke leerling een individueel leertraject aan, betrekt haar ouders bij het persoonlijk ontwikkelingsproces van de leerlingen en leidt haar leerkrachten op tot leercoach. De sleutel achter deze onderwijsinnovatie, is een andere organisatiestructuur, die op haar beurt leidt tot een veilige leercultuur waarin feedback vrijelijk stroomt.

In deze keynote vertelt oprichter en co-directeur Kristien Bruggeman hoe de school haar onderwijs organiseert, welke aandachtspunten er zijn wanneer je ervoor kiest om je school radicaal anders te organiseren en welke effecten dit heeft op leerkrachten en leerlingen.

Scroll naar top