ALLOcloud sluit zich aan bij de Zweedse Telavox-familie

Beschrijving

Het Zweedse UCaaS-bedrijf Telavox zet zijn Europese expansie voort met een tweede overname dit jaar, na de overname van het Spaanse Numintec in maart 2021. Het heeft nu ALLOcloud overgenomen, een leverancier van geavanceerde cloudcommunicatie- en samenwerkingsoplossingen in België en Frankrijk – waarmee de groep nog eens twee nieuwe, snelgroeiende markten toegevoegd. Telavox wordt de enige aandeelhouder van ALLOcloud.

Het doel van de overname is ervoor te zorgen dat Belgische en Franse bedrijven de beste UCaaS (Unified Communication as a Service) krijgen. Door de vele opvallende gelijkenissen en toch complementaire kenmerken passen beide bedrijven perfect bij elkaar om samen te werken in hun gedeelde missie om ondernemingen, serviceproviders en operatoren de beste UCaaS en CCaaS in hun klasse te bieden op de Europese markt.

Vergelijkbare ambities
De twee bedrijven vertonen veel gelijkenissen: het zijn allebei ondernemende en door oprichters geleide bedrijven met een cultuur waarin de klant centraal staat. Beide zijn 100% cloud- en productgericht met productontwikkeling in hun DNA. Ook hebben ze de gedeelde wens en ambitie om uit te breiden naar nieuwe markten in Europa.

Productuitbreiding
Scandinavische landen zijn zeer ver gevorderd met de invoering van Unified Communications as a Service (UCaaS), en Telavox is de duidelijke leider. Het doel van Telavox is om communicatie en samenwerking op de werkplek effectief en aangenaam te maken.

Jacques Gripekoven, CEO van ALLOcloud: ” ALLOcloud biedt sinds 2012 met succes cloud-telefonie- en samenwerkingsdiensten aan in België en sinds kort ook in Frankrijk met een sterke technologische focus op software-integratie. De fusie met Telavox is een geweldige kans voor onze partners en hun klanten om hun aanbod uit te breiden met een van de meest geavanceerde communicatieplatformen ter wereld. We zijn verheugd dat we met deze krachtige alliantie de Europese markt voor UCaaS mede vorm kunnen geven!”

Media

Gallery

Website

Downloads

Scroll naar top