Fundels

Beschrijving

Voor sommige kinderen kan leren lezen een hele opgave zijn. Fundels wil maar wat graag bijdragen om dat leesplezier te stimuleren. We willen dat kinderen lezen omdat ze het willen, niet omdat het moet. Dit doen we door op een speelse en interactieve manier bestaande prentenboeken en leesboeken digitaal tot leven te brengen. Uit wetenschappelijke onderzoeken blijkt namelijk dat gedigitaliseerde en geanimeerde prentenboeken een positieve bijdrage leveren aan het vergroten van de woordenschat en het versterken van het verhaalbegrip bij jonge kinderen.

Fundels prentenboeken zijn geschikt voor kinderen van 3 tot 7 jaar. Elk boek bestaat uit verschillende hoeken waarbij het verhaal en het boek centraal staan. In elke hoek worden activiteiten voorzien, zoals leuke teken-, speel- en doe-activiteiten. Zo wordt het verhaalbegrip op een kindvriendelijke manier ingeoefend.

Fundels AVI daagt beginnende lezertjes uit om het volgende leesniveau te bereiken. De boeken zijn geschikt voor kinderen uit het 1ste en 2de leerjaar. De boekjes kunnen zelfstandig of met leesbegeleiding gelezen worden. Daarnaast wordt elk boek aangevuld met oefeningen op begrijpend lezen en technisch lezen en is er een leerlingenvolgsysteem beschikbaar.

Media

Gallery

Website

Downloads

Scroll naar top