GO! scholengroep Fluxus digitaliseert met Prowise

Beschrijving

GO! scholengroep Fluxus digitaliseert met Prowise

Turnhout – GO! scholengroep Fluxus digitaliseert haar 67 onderwijsinstellingen met de producten van het Europese onderwijsbedrijf Prowise. De klaslokalen in Vlaanderen, waar 14.000 leerlingen onderwijs ontvangen, worden in een raamovereenkomst van vier jaar onder andere voorzien van de privacy-vriendelijke digiborden van Prowise.

Het onderwijs in België zet qua digitalisering flinke stappen vooruit. Na Stad Brussel kiest ook GO! scholengroep Fluxus voor de expertise en ervaring van de Nederlandse marktleider Prowise. GO! scholengroep Fluxus is de overkoepelende naam van 67 onderwijsinstellingen in de regio Lier – Mortsel – Edegem – Herentals – Geel – Westerlo – Mol – Turnhout. Onder die vlag ontvangen ruim 14.000 leerlingen en een kleine 1,5 miljoen volwassenen onderwijs.

Didactiek en pedagogie
“De Prowise-borden passen helemaal bij de innovatieve en gedigitaliseerde manier van lesgeven waarvoor wij kiezen. Ze zetten aan tot sociaal en actief leren, ze brengen de wereld binnen en met Prowise hebben we een partner gevonden die net als wij niet enkel over techniek, maar vooral over didactiek en pedagogie nadenkt”, vertelt Saskia Michielsen, Operationeel Directeur bij GO! scholengroep Fluxus.

Ontwikkeling in eigen beheer
De touchscreens worden in Nederland (Budel, net over de grens) in eigen beheer ontwikkeld, waardoor de schermen uitblinken in voorgeïnstalleerde onderwijssoftware, privacy en security en gebruiksgemak voor leerkracht en leerling. Met de slimme meegeleverde software kan de klas aan de slag met bijvoorbeeld een interactieve rekenrace, een digitale mindmap maken, een educatieve quiz, spelenderwijs leren en het ‘streamen’ van gemaakte opdrachten op het touchscreen voor een gezamenlijke bespreking.

Scroll naar top