Naast het lerarentekort is er een directeurstekort dat minstens even nijpend is

Beschrijving

We horen heel veel over het lerarentekort, maar wist je dat het directeurstekort minstens even prangend is? Doordat er sowieso al te weinig leerkrachten zijn, waarvan maar een minderheid zich kandidaat stelt als directeur, krijgen scholen hun vrije directeursplekken niet gevuld. En laat een sterke directeur nu net onmisbaar zijn voor de kwaliteit van ons onderwijs.

AL LANGER BEZIG
Het directeurstekort is al langer een uitdaging. Het is erg moeilijk om voldoende kandidaten te vinden die voor de job willen gaan. Daardoor krijgen schoolbesturen niet de kans om de best mogelijke kandidaat zorgvuldig te selecteren. Bovendien vallen heel wat directeurs (langdurig) uit of stappen uit het beroep, waardoor de openstaande vacatures dag per dag toenemen.

Op een dag als vandaag zetten we onze directeurs terecht in de bloemetjes. Helaas is het ook een dag waarop de maatschappelijke beeldvorming van de job veelvuldig versterkt wordt in cartoons en roerende koppen in de krant: het is een ondoenbare, eenzame, onderbetaalde job waarvoor je van alle markten thuis moet zijn. De beeldspraak is er één van superheld, tovenaar, jongleur, etc. Kortom: je moet wel gek zijn om dit te ambiëren.

En dat stelde ik recent nog vast. Ik kwam een groepje leerkrachten tegen op de trein waarvan ik wist dat de directeur op hun school binnenkort zou stoppen. Toen ik langs mijn neus weg vroeg wie van hen de directeur zou opvolgen en of er kandidaten in het team waren, kwamen de reacties: “Zot gij! Nee, hoor! Da’s niets voor mij! Dat zou niet goed komen! Haha!”.

Ik was verrast. Het ging over een kwaliteitsvolle school, met sterke leerkrachten, een beleid dat goed draait en toch… geen kandidaten om de rol van directeur op te nemen. Was er echt niemand die van zichzelf vond dat hij of zij een waardige opvolger kon zijn?

(Lees het volledige artikel via de link naar de website van De Morgen)

Media

Gallery

Website

Downloads

Scroll naar top