Nieuwe Waddist-app peilt naar de mening van jongeren

Beschrijving

Dagelijkse jongerenbarometer

De Ambrassade en Arteveldehogeschool stellen vandaag de Waddist-app voor, de online barometer die dagelijks peilt naar hoe jongeren denken over allerlei thema’s. Via een dagelijkse update van drie vragen over verschillende thema’s uit hun leefwereld leert Waddist wat er echt leeft bij jongeren.

“Waddist is een voorbeeld van het soort onderzoek waar wij als Arteveldehogeschool voor staan: het is een participatieve en laagdrempelige tool om de stem van de gebruiker, in dit geval jongeren, te horen.” – Sofie Vanassche, Hoofd Onderzoek en Ontwikkeling in het domein Onderwijs (Arteveldehogeschool).

Door de dagelijkse antwoorden genereert Waddist een uitgebreide database aan uitspraken en cijfers over jongeren, door jongeren. De resultaten worden gedeeld met pers, beleidsmakers, onderzoekers en jongeren zelf om zo veel mogelijk impact te bereiken. De Waddist-gebruikers zijn mede-eigenaar en mede-onderzoeker. Zij krijgen de antwoorden de volgende dag direct te zien in de app en kunnen het delen via hun eigen sociale mediakanalen. Zo worden jongeren meer gehoord en worden uitspraken over jongeren door pers en beleidsmakers gefundeerd. Waddist streeft ernaar om op langere termijn een tool te worden die de stem van jongeren, in al hun diversiteit, weerspiegelt en van daaruit ook kan wegen op het beleid.

Lees het volledige artikel hier: https://www.arteveldehogeschool.be/nieuws/waddist-app

Scroll naar top