Prowise strijdt met Cyber Weerbaarheidscentrum Brainport tegen cybercriminaliteit

Beschrijving

Prowise strijdt met Cyber Weerbaarheidscentrum Brainport tegen cybercriminaliteit

Brainport Eindhoven – Het Budelse onderwijsbedrijf Prowise, marktleider in touchscreens in Nederland, sluit zich aan bij het Cyber Weerbaarheidscentrum Brainport (CWB). Voor Prowise, dat binnen de onderwijssector voorop loopt op het gebied van privacy en security, is de match met het CWB en het wapenen tegen cybercriminaliteit een logische.

Brainport heeft als eerste in Nederland een Cyber Weerbaarheidscentrum. Sinds september 2019 helpt de stichting bedrijven binnen de kennisintensieve industrie met weerbaarheid tegen digitale spionage en cyberaanvallen. Via een goed beveiligd, besloten platform kunnen aangesloten participanten vertrouwelijke informatie uitwisselen. Zowel over dreigingen als over oplossingen. Daarnaast worden er verschillende kennissessies, webinars en workshops georganiseerd.

CWB-directeur Paul van Nunen: “We zien dat steeds meer bedrijven de weg naar het CWB weten te vinden. En dat is heel goed nieuws, want het CWB gaat niet alleen over certificeren en trainingen, maar juist over de samenwerking tussen heel veel bedrijven in de high tech sector. Bedrijven waarschuwen elkaar en leren van elkaars ervaringen. Ik ben verheugd dat Prowise tot deze groep toetreedt en zie uit naar de samenwerking.”

Veiligste oplossing voor onderwijs
Als onderwijsbedrijf loopt Prowise wereldwijd voorop op het gebied van privacy en security. Alle producten -van touchscreens tot software- worden volledig in eigen beheer ontwikkeld. Dit zorgt ervoor dat alle producten en diensten van het Budelse bedrijf voldoen aan hoge privacy- en security voorschriften. Prowise is bijvoorbeeld ISO 27001- en Privacy Verified-gecertificeerd. Daarnaast bevestigde het onafhankelijke Duitse AV-Test Institute de veiligheid van het topmodel Prowise Touchscreen Ten (inclusief software) met een ‘Getest IoT-product’-certificering.

Lees meer via onderstaande link

Scroll naar top