Rekenheld lanceert dit voorjaar!

Beschrijving

Updates van dé online talentoolbox “Alinea Online”

Lexima biedt al jaren een breed gamma programma’s aan om leerlingen met lees- en spellingsproblemen te helpen. Onze programma’s hebben als belangrijkste doel basisvaardigheden zoals lezen en spellen, maar straks ook rekenen, te ondersteunen en helpen ontwikkelen zodat elke leerling later volwaardig kan meedraaien in de maatschappij.

In de eerste maanden van 2023 lanceren wij het remediërend rekenprogramma Rekenheld. Dit programma, beter gekend als het vroegere ‘Garfield Count Me In’, bevordert het automatiseringsproces bij het rekenen en is gebaseerd op het bewezen effectieve model ‘Rekenmuurtje’.

Rekenheld helpt bij het automatiseren van getalbegrippen, optellen, aftrekken, vermenigvuldigen en delen. Het legt de basis voor het oplossen van complexere sommen en traint leerlingen op nauwkeurigheid en snelheid.

Dat leerlingen baat hebben bij bijkomende ondersteuning tonen de recente STEP-resultaten aan. Eind schooljaar ’21-‘22 kregen 3.740 leerlingen van het tweede middelbaar uit 115 Vlaamse scholen een toets wiskunde voorgeschoteld van het Steunpunt Toetsontwikkeling en Peilingen. De resultaten voor wiskunde blijken zorgwekkend.

Omdat Lexima overtuigd is, op basis van wetenschappelijke inzichten, van het nut van preventie rond leerproblemen, ontwikkelen we voor Rekenheld in 2023 ook een preventieve component. Dit onderdeel wordt richting het eindejaar ’23-voorjaar ’24 gelanceerd. Ga ondertussen alvast remediërend met Rekenheld aan de slag, want afwachten bij leerlingen met leerproblemen is nooit goed. Informatie over Rekenheld vind je op www.lexima.be/rekenheld.

Scroll naar top