Robotica? Op school? Waarvoor?

Beschrijving

Robotica? Op school? Waarvoor?

Robots zijn overal: in de fabrieken en op de velden, op de bodem van de zee en in de ruimte, in onze tuinen en huiskamers. Ze zijn overal en beïnvloeden vele aspecten van ons leven, ook in het onderwijs.

Wat is educatieve robotica
Educatieve robotica biedt leerlingen alles wat ze nodig hebben om eenvoudig een robot te bouwen en te programmeren die verschillende taken kan uitvoeren. Door een robot te bouwen kunnen leerlingen hun kennis verdiepen in wiskunde, mechanica, engineering en programmeren. Educatieve robotica is een geweldige manier om STEM (wetenschap, technologie, techniek en wiskunde) op school te introduceren, een lesmodel dat is ontworpen om wetenschap, wiskunde en technologie samen te introduceren en waarbij de praktijk voorrang heeft op theorie.

Er zijn robotica kits voor alle leeftijdsgroepen – van lagere school tot gevorderd secundair en hoger onderwijs – en de complexiteit van de kit en de activiteiten worden altijd aangepast aan de leeftijd van de leerlingen.

Waarom educatieve robotica op school introduceren?

Lesgeven met robotica verhoogt de motivatie en betrokkenheid van de klas. Kinderen zijn dol op robots, omdat ze zo cool zijn!

Spelenderwijs helpen educatieve robots kinderen op jonge leeftijd een van de belangrijkste cognitieve vaardigheden te ontwikkelen: computationeel denken – het mentale proces dat we gebruiken om verschillende problemen op te lossen door middel van een opeenvolging van handelingen.

Educatieve robotica bevordert de ontwikkeling van verschillende vaardigheden die in de 21e eeuw steeds belangrijker worden:

– Experimenteren. Proberen en fouten maken: ontdekken dat fouten niet definitief zijn, maar dat ze tot nieuwe conclusies leiden, is een waardevolle vaardigheid voor de toekomst.

Leer meer>>

Media

Gallery

Website

Downloads

Scroll naar top