Sensotec educatie wordt Lexima in ’21-’22

Beschrijving

In de loop van schooljaar ‘21-’22 wordt het ed-tech merk Lexima ook in Vlaanderen geïntroduceerd en zetten we ook hier de schouders onder de verbetering van leesvaardigheid en het stimuleren van geletterdheid . De Lexima evidence based aanpak en programma’s faciliteren dit en vormen een mooie aanvulling op de solide Sensotec-basis.

Met Sensotec support als sterke ruggengraat voor de administratie,
technische ondersteuning en R&D-ontwikkelingen, kiezen we resoluut voor een verdere samensmelting met Lexima, sinds begin 2020 zusterbedrijf van Sensotec.

Lexima is wereldwijde leverancier van educatieve technologie. De Lexima software, trainingen en projectbegeleiding vormen een compleet pakket om effectief en systematisch leesbevordering, geletterdheid en ondersteuning bij lees- en leerproblemen zoals bijv. dyslexie voor elkaar te krijgen. Lexima ondersteunt op vandaag reeds meer dan 6.600 Nederlandse en Vlaamse scholen in het basis- en secundair onderwijs bij het uitvoeren van hun allerbelangrijkste taak: kinderen zonder belemmeringen leren lezen en schrijven en zo geletterdheid stimuleren.

De naamswijziging, van Sensotec naar Lexima, gaat dus gepaard met een nieuwe aanpak. Software wordt namelijk pas betekenisvol als je deze goed inzet. Via vorming en implementatiebegeleiding, online of op locatie, helpen we scholen om snel effectief te worden bij het behalen van hogere leeropbrengsten.

Media

Gallery

Website

Downloads

Scroll naar top