Waar vind je subsidies voor STEM projecten in België?

Beschrijving

Waar vind je subsidies voor STEM projecten in België?

Er bestaan verschillende bronnen van steun indien je van plan bent STEM (Science – Technology – Engineering – Maths) en educatieve robotica in je school te integreren, een club op te richten of aan een wedstrijd deel te nemen.

Hier zijn enkele tips die het je gemakkelijker kunnen maken:

Er zijn verschillende soorten subsidies in Vlaanderen.

1) InnoVET

InnoVET is een project voor beroeps- en technische scholen. Het is een project van de Vlaamse regering om scholen te stimuleren en ze aan te moedigen om nieuwe technologieën te gebruiken en hun leerlingen en leraren op te leiden voor de huidige en toekomstige arbeidsmarkt.

2) Provincie Oost-Vlaanderen

Deze subsidie ondersteunt de organisatie van technische academies voor leerlingen in het 5de en 6de leerjaar van het basisonderwijs in Oost-Vlaanderen. Het bedrag is maximaal van 2500€ per kandidaat.

Het doel is om STEM workshops te creëren voor leerlingen om actuele onderwerpen te ontdekken, zoals het klimaat of mobiliteit. Je kan dit doen met verschillende activiteiten gebruik makende van onze robotica kits.

3) Flankerend onderwijsbeleid

Deze subsidie bedraagt maximaal 5000€ en is bedoeld om STEM in het onderwijs in Vlaams-Brabant te ontwikkelen. Onderwijsinstellingen, verenigingen, Vzw’s, openbare besturen en bedrijven kunnen hier aanspraak op maken. Er zijn twee oproepen gepland:
– Voor initiatieven tussen 1 januari en 30 juni, uiterlijk op 1 oktober aanvragen
– Voor initiatieven tussen 1 juli en 31 december, uiterlijk op 1 april.

Media

Gallery

Website

Downloads

Scroll naar top