Toekomstklassen

Sint-Lievenscollege Gent & De Springplank Brugge

Ook op de volgende editie van Sett kun je kennismaken met twee nieuwe innovatieve toekomstklassen, Sint-Lievenscollege uit Gent & Innovatieve Basisschool De Springplank uit Brugge. Zij zullen tonen hoe zij, elk op hun manier, technologie ten dienste stellen van hun pedagogisch project.

Eigen talenten stimuleren dankzij technologie

Het Sint-Lievenscollege verrijkt het officiële curriculum met nieuwe vakken als design thinking, artificiële intelligentie, digiwiskunde, virtual reality en digital storytelling. Zo wordt er een levensechte duurzame invulling gegeven aan de nieuwe eindtermen uit de modernisering van het secundair onderwijs.

In het Minecraft Learning Lab vertaalt de school de digitale spelelementen uit Minecraft naar een fysieke, motiverende studieomgeving.

 

De Springplank zet in op onderwijs op maat via teamteaching, creatieve leer- en speelomgevingen en oog voor talent. Kinderen van 2,5 tot 5 jaar zitten samen in één groep en worden begeleid door vier leerkrachten en een kinderverzorgster. Zo krijgen ze de ruimte om zichzelf en hun talent te ontwikkelen volgens hun niveau.
Ontdek op Sett Gent hoe deze werking ‘van rups naar vlinder’ wordt georganiseerd.

Scroll naar top